Nee, laten we het eerst over u hebben. De schrijver kan wachten. Wat doet u hier? Wat hoopt u te vinden? Waar Sander vandaan komt? Waar hij heen wil? Wat bedoelt hij met dat boek? Heeft hij lievelingsschrijvers? Is het waar dat hij uitsluitend bananen eet? En waarom spreekt hij over zichzelf in de derde persoon? Heeft hij soms kapsones?

Laten we het voor een keer beperkt houden met de biografische informatie. Het gaat al te veel over personen en te weinig over boeken.

Sander Kok (1981) studeerde literatuurwetenschap en kunstgeschiedenis. Hij woonde en werkte in New York, Milaan en Seoul. In 2017 deed hij negen afleveringen mee aan kennisquiz De Slimste Mens. Zijn debuutroman, Smeltende vrouw, werd door Hagar Peeters ‘voortreffelijk’ genoemd; Menno Wigman noemde het ‘een buitengewoon intelligent geschreven droomdebuut’ en Herman Brusselmans sprak van ‘een debuut dat alle andere debuten overbodig maakt’.

Voor Sander Koks ideeën over literatuur, leest u bijvoorbeeld dit interview in Het Parool.

Goed? Mooi. En nog mooier: u kunt op deze site direct Smeltende vrouw kopen. Ze wordt razendsnel thuisbezorgd — gesigneerd, als u wilt. Een origineel prachtcadeau. Bestel hier, direct bij de schrijver.